Studio4web, web hosting, registracija domena 

X- DUATLON 2012/13

PLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMITPLG_ITPSOCIALBUTTONS_SUBMIT

03.11.2012 - nezaboravan dan...

Danas sam po prvi puta sudjelovao u duatlonu, i to u organizaciji Triatlon kluba Zagreb.

Prije tjedan dana dobio sam link prema raspisu ovog zanimljivog natjecanja. Čitam ja tako raspis, i što dalje čitam, čini mi se sve zanimljivije i zanimljivije. Naravno, odmah sam raspis proslijedio sa klupskim kolegama u nadi da mi se netko želi pridružiti budući da ne volim ići sam, a  pogotovo na tip natjecanja na kojem nikad nisam bio.

Nažalost, svi Dugoselci su ili zauzeti ili imaju dogovore.

"Niš...idem sam...baš da vidim kak to zgleda"  kontam dok iz naftalina čopavam tenisice za trčanje.

Vožnja bica mi nije problem, al trčanje....uf!

Stigao sam na Jarun, i sparkal na parkiralište kod Triatlonskog centra oko 9 sati.

Nakon priprema, gledanja klinaca, krećemo i mi. Trčanje je krenulo dobro,  no vrlo brzo pojavio mi se problem. Grijači za noge koje sam imao počeli su mi spadati s nogu i to me užasno živciralo. Na kraju sam ih prevukao preko bicki i trčal tak. Šta ćeš....smršavio sam :-) 

Staza je bila izuzetno zanimljiva a najnaporniji dio bio je trčanje po dubokom šljunku uz jezero. Imao sam osjećaj da sa svakim korakom gubim energiju za bar 3 dodatna koraka. Najviše mi se svidjelo što je staza napravljena za ekipu kaj voli avanturu jer tko nije pazio (a rijetki jesu), mogao se je dobro smočiti i uvaljati u blato. Osobno, kod mene vrijedi što blatnije to bolje.

Nakon trčanja, šepesam do bica, stavljam spd i kacigu i vrrrmmmmmm, ode ja.. Mislim si, trčanje mi baš i ne ide, al zato bajkam k'o lud.

I tako krenemo mi i nakon par 100 metara, evo ti uspona na nasip. Zaletavam se i mislim IDE IDE... I išlo bi, al jedan kolega ispred mene na pol brega silazi s bica. Silazim i ja... Lik mi se ispričava, ja si mislim "buraz kad zbog tebe ekipa siđe s bica onolko puta k'o zbog mene....  :-) " 

Pičimo mi po nasipu jedan iza drugog, a ja jedva čekam tu vodu do koljena koju su spominjali na startu...

Ne volim da mi netko puše za vrat pa malo pojačavam tempo...lik me prati. 

Nakon nekih 4500 m silazimo s nasipa i krećemo po makadamu u kontra smjeru. Iskorištavam kratku nizbrdicu, šaltam gore i dižem se na noge....ne obazirući se na lokve vode na putu. Moja 29-tka gazi samo ravno. 

I evo ga, "pajdo od smjera" nas skreće desno u šumarak, a kad tamooo....20-30 metri vode do koljena....to te ja pitam.  Šaltam nižu,nižu...stavljam ga na najmanji stupanj i pedalam, baš kak je rekel ljubazni lik na startu kaj nas je i čekal posred te vode do koljena da nam daje instrukcije. Gledam ispred sebe a voda sve dublja... Na kraju strmi uspon na drugi nasip pa lijevo po nasipu s kojeg se spuštam s guštom. 

Gledam iza sebe...nema lika koji me pratio...nadam se da ne brboće u onoj vodi kaj sam prošel...

Idem dalje i pratim strelice i oznake. Moram reć da su dečki i cure iz Triatlon kluba Zagreb stvarno odradili odličan posao, i jedno znam sigurno... Samo me viša sila može spriječiti da propustim i jedno kolo ove lige.

Nakon mnoštva zanimljivih šikanica kroz grmlje i šumice uz jezero, dolazimo na zadnja tri km gdje sam nažalost negdje fulao smjer. Naravno, skontal sam to ubrzo i stao pogledom tražeć bicikliste.... Čekam čekam i evo ih...trojica... i odoše oni. 

Pedalam pedalam nebi li ih sustigao i skinem jednog prije sljedeće izmjene.

Navlačim mokre tenisice vežem vezice i ujaaaaaaa......

Krenem ti ja tako trčat kad noge počele letit posvuda... Imal sam filing da ću se vlastitom petom klepnit iza uha, ali brzo su me počele slušat...

Zadnji km trčanja bio mi je fakat naporan, a siguran sam da sam mogel vozit još bar 20 km ovim tempom.

I opet šljunak....mamu mu.

Nakon već umornih klecavih pokreta nogu, što nimalo nije ličilo na trčanje, ulazim u cilj. Ekipa na cilju me bodri i viče bravo. Hvala im.

O sitnicama koje su me oduševile kod ovog natjecanja ( a ima ih tonu) ne želim ni počinjat. Mogu samo reći da toplo preporučujem sudjelovanje u ovoj ligi svima koji imalo vole rekreaciju i sport.

Potražite raspis X DUATLON 2012/13 lige na www.zagreb-triatlon.hr

Pratite rezultate lige i komentare na njihovoj Facebook grupi gdje postavljaju slike i komentare utrka.

Evo i par slika na Picassi, premda mislim da će ih bit još.

Uživajte...

By Dalibor Vukašinović

 

NOVOSTI

Napisano 01/10/2012, 17:47
prikupljanje-donacija-za-bolnicu-gornja-bistra Dječja bolnica Gornja Bistra Pomislit ćete da u ovom dvorcu žive princeze i prinčevi, dobre vile ih dvore a podanici im se klanjaju. I biti ćete im zavidni. Istina je, gotovo 80 ljudi radi svakodnevno sve umjesto njih. Podižu ih jutrom, presvlače im...
Napisano 09/10/2012, 17:03
sajmeni-dani-2012-novi-marof-slike Na završnoj utrci Sajmenih dana 2012, ponovo odlični rezultati i za bez sumnje najbrojnija ekipa utrke. Čak 15 natjecatelja iz BK Dugo Selo sudjelovalo je na utrci u Novom Marofu i zatvaranju lige Sajmenih dana 2012. Mario Tašić u kategoriji...
Napisano 04/02/2013, 19:46
odlican-pocetak-sezone-xco-sijana U prvoj utrci ove sezone u Puli, u sklopu zimske lige, natjecatelji BK Dugo Selo ostvarili su odlične rezultate.  Po izuzetno zahtjevnoj stazi, uz veliku konkurenciju vozača iz Italije i Slovenije, naši su dečki pokazali da su i ove godine...

RACING TEAM

Dominik Dubravčić
Ivan Robić
Tomislav Mažar
Ivana Mažar
Mario Tašić
Matej Žgalin
Tomislav Batarilo
Dragan Mikulić - Mika
Danijel Tomas
Maja Mikulić
Tomislav Vukadin

SPONZORI